MICKE & VERONICA

2014

MICKE & VERONICA


MICKE & VERONICA är en relationskomedi i skärgårdsmiljö av Staffan Lindberg efter filmsucceérna En gång i Phuket och Sommaren med Göran. Filmen är julens stora svenska biorelease och kommer att ha premiär på över 200 biodukar över hela landet.

Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. De försöker få ihop pusselbitarna i livet med alla barn och ex partners. Med olika bakgrund blir mötet med de nya svärföräldrarna en klasskrock och den underbara sommaren i den Bohuslänska skärgården inte riktigt som de tänkt sig.

I huvudrollen som snickaren Micke ser vi David Hellenius som gör sin första huvudroll på bio. Den andra huvudrollen, som läkaren Veronica, spelas av Izabella Scorupco. I övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén.

Regi och manus Staffan Lindberg. Producent är Lena Rehnberg, StellaNova Film som även står bakom kritikerrosade långfilmen Monica Z.
Staffan Lindberg, Lena Rehnberg och David Hellenius har samarbetat tidigare med långfilmssuccéerna En gång i Phuket (2012) och Sommaren med Göran (2009).

MICKE & VERONICA spelades in i Bohuslän och Stockholm under sommaren och hösten 2013.

Svensk biopremiär över hela landet: 25 december 2014.

DETAILS

YEAR

2014

RUNTIME

1h 42 min

DISTRIBUTED BY

Svensk Filmindustri

PRODUCER

Lena Rehnberg

SCREENWRITER

Staffan Lindberg, Jimmy Lagnefors, Santiago Gil

DIRECTOR

Staffan Lindberg

ACTORS

David Hellenius, Izabella Scorupco, Suzanne Reuter, Claes Ljungmark, Philip Zandén, Cecilia Ljung, Dag Malmberg, Peter Engman, Malin Arvidsson, Peter Magnusson, Lisbeth Johansson, Bo G. Lyckman, Mira Nilsson-Mitchell, Jens Deneberg, Kalle Westerdahl